Niet goed? Pin je geld terug!

Een aankoop niet goed? Wie zijn verkeerde aankoop terugbrengt naar de winkel kan sinds kort zijn geld terugkrijgen met retourpinnen.  De klant steekt zijn pas in de betaalautomaat en pint zijn geld terug.

Het aantal transacties met contant geld neemt drastisch af en met het oog op de veiligheid willen veel winkeliers graag minder geld in hun kassa. Daarom is nu, onder bepaalde voorwaarden, het Retourpinnen mogelijk.

 

Hoe het Retourpinnen werkt

Retourpinnen is een omgekeerde  pintransactie. Via het Retourpinnen krijgt de klant niet contact, maar elektronisch geld terug van de ondernemer. Het grote voordeel  van Retourpinnen is dat u geen grote hoeveelheden contant geld in uw kassa hoeft te houden. Dat maakt uw zaak meteen een stukje veiliger. Want hoe minder contant geld in de kassa, hoe kleiner de kans op een geslaagde overval.

Net als bij een Pintransactie, stopt de consument zijn betaalpas in de betaalautomaat. De ondernemer stort het bedrag terug op de bankrekening van de consument; op de bankrekening die hoort bij de betaalpas die is gebruikt bij de retourpintransactie. De klant krijgt een retourpinbon mee als bewijs. Het bedrag wordt de volgende werkdag teruggestort op de bankrekening van de consument.

Geschikte Betaalautomaten

In principe zijn bijna alle Betaalautomaten met een CTAP-certificatie geschikt voor het Retourpinnen (zie onderstaand overzicht), maar sommige Betaalautomaten hebben een upgrade nodig. Of u ook daadwerkelijk gebruik kan maken van deze dienst is afhankelijk van de bank die uw transacties verwerkt. Samen met de bank maakt u als ondernemer afspraken over bijvoorbeeld het tarief, de limieten, de administratieve zaken en sluit u een contract voor Retourpinnen af.

Heeft u uw Betaalautomaat aan het kassasysteem gekoppeld? Dan moeten ook de kassa en de kassakoppeling geschikt zijn voor Retourpinnen. Hiervoor dient u contact op te nemen met uw kassaleverancier.

 

Overzicht van geschikte Betaalautomaten:

 

Betaalautomaat Geschikt voor Retourpinnen?
Atos Worldline Xenta Ja, software upgrade nodig
Atos Worldline Xenta kassagekoppeld Ja, software upgrade nodig
Atos Worldline Xentissimo Ja, software upgrade nodig
Atos Worldline Yomani Ja
Atos Worldline Yomani kassagekoppeld Ja, mogelijk software upgrade nodig
Atos Worldline Yoximo Ja
CCV VxEvo kassageïntegreerd Ja (alleen via kassa)
CCV POS Ja (alleen via kassa)
CCV Vx-automaten (inclusief VxeVO) Ja (alleen via merchant unit)
EFT Systems P2100 Ja (alleen via kassa)
Ingenico I5100, I5164 Ja (alleen via merchant unit)
Ingenico I7910 Ja (alleen via merchant unit)
Ingenico Telium ICT220/iPP350 Ja (alleen via merchant unit)
 Bron: pin.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *