Pinautomaten: kopen of huren?

Bent u op zoek naar een pinautomaat? Dan heeft u meerdere opties. Het loont de moeite om goed over uw keuze na te denken. Bij de aanschaf van een PIN automaat komt meer kijken dan u eerste instantie zou denken. Er zijn drie essentiële elementen: het type automaat, de koppeling met de bank en de verbinding waarmee de communicatie tussen bank en automaat plaats vindt.

In Nederland kunt u kiezen uit verschillende aanbieders van PIN apparatuur. Gaat u kopen of huren? Het huren van een pinautomaat lijkt steeds populairder te worden – veel ondernemers zien liever af van een grote investering, zoals het kopen van een pinautomaat. Huren is dan ook een ideale oplossing – al bent u op de lange termijn met kopen natuurlijk iets voordeliger uit.

Gaat u huren? Dan kunt u kiezen uit verschillende typen pinautomaten. Vast, mobiel, alles-in-één of met een aparte pinpad? Welke automaat het beste bij u past, is afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Daarnaast is de certificering van belang. Bij de verbinding is het belangrijk dat de provider gecertificeerd is. U kunt pinnen over een analoge lijn en IP verbinding, of mobiel. Ook heeft u een koppeling tussen de bank en de automaat nodig.

Al met al, behoorlijk wat rompslomp. Het voordeel van het leasen van een PIN automaat is dan ook dat de verhuurder, zoals bijvoorbeeld www.pindirect.nl,  u van een hoop geregel kan ontzien. Een goede leverancier zal de meest tijdrovende stappen voor u realiseren. Zodat u enkel nog hoeft te tekenen, en direct aan de slag kunt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *